• Cancel
    Filter
Filter

74. MÜZAYEDE

  • Müzayede Bitiş Tarihi: 21 Eylül Cumartesi Saat: 22.00 - Canlı Müzayede 22.05 - Komisyon Oranı % 0 - KDV Oranı % 20 - MÜZAYEDENİN SON ÖDEME TARİHİ 27 EYLÜL' DÜR, BELİRTİLEN TARİHE KADAR ÖDEME YAPAMAYACAK ÜYELERİMİZİN PEY VERMEMESİ ÖNEMLE RİCA OLUNUR..!
  • MÜZAYEDEMİZE PEY VEREBİLMEK İÇİN, ADRESİNİZİN VE T.C. KİMLİK NUMARANIZIN EKSİKSİZ VE DOĞRU OLMASI GEREKLİDİR.
  • LÜTFEN MÜZAYEDE KURALLARIMIZI VE İLETİŞİM BİLGİLERİMİZİ OKUYUNUZ..!
  • KARGO BEKLETME SEÇENEĞİMİZ YOKTUR..!
  • FATURASIZ (KDV' SİZ) ÜRÜN SATMIYORUZ. LÜTFEN TEKLİF ETMEYİNİZ..!

  • Category: MUHAMMED RACİM
Lot: 21 » MUHAMMED RACİM

MUHAMMED RACİM (1896 - 1975)

Muhammed Racim (1896 - 1975), Minyatür Hat Levha, Litografi Baskı, İmzalı, 17 x 22 cm (Müze Cam' lı, Çerçeveli Ölçü: 43 x 48 cm)

Dünyaca Ünlü Nakkaş ve Hattat, Muhammed Racim 1896’ da Cezayir’ de doğdu. Cezayir Güzel Sanatlar tarihinin en önemli minyatür sanatçısı olarak kabul edilen Muhammed Racim, cesur ve eşsiz eserleriyle Cezayir' de İslam Sanatının yerleşmesine katkıda bulundu. Sanatçı, Fransız işgali sırasında doğduğu Cezayir tarihinde zor bir dönemde yaşadı. Aynı zamanda kurtuluş devrimine ve bağımsızlık aşamasına da tanık oldu. Racim' in sanatsal üretimi, İslam medeniyet tarihinin önceki dönemlerinin birer vesikasıdır. Cezayir' in işgalinde kültürel ve sosyal olarak soyulduğu, sanatçının yaşadığı gerçekliğin aksine, Cezayir tarihinin önceki yüzyıllarına dönerek Osmanlı döneminde ülkesinde ne olduğunu gösteren eserler üretmeye çalıştı. Çizim konusundaki yeteneği, ilk öğrenimi sırasında Vali Charles Jonnart tarafından kurulan devlet atölyeleri için kendisine İslami Dekoratif Motiflerin kopyalanması işi verildiğinde fark edildi. Muhammed Racim ve eşi, 30 Mart 1975' te evlerinde öldürüldü. Kendisi eşiyle birlikte Cezayir Casbah' ın Thaalibia Mezarlığı' na gömüldü.

Details
previous
Go to Page: / 1
next